Extras

agandir - La piste mauve

De Paarse Milka piste

Een lust voor het oog…
Het verkennen van de natuur is een waar avontuur voor kinderen. En eigenlijk zijn wij allemaal nog grote kinderen!
Met name tijdens een bezoekje aan de Paarse Milka Piste die op ludieke wijze de fauna en flora van het alpengebied toelicht.
Het volstaat de gebaande wegen achter zich te laten om de ongerepte natuur en de dieren te ontdekken die je hebt leren kennen dankzij de pedagogische informatieborden en de reproducties op ware grootte! Lekkere trek en honger naar natuurkennis toegestaan…

Ludieke Zone

Ontdek deze circa 250 m lange, via netten begrensde en beveiligde zone, waar je, al dan niet begeleid door vakkundige skileraren, je snelheid en tevens je
rembaan kunt meten en leren beheersen dankzij een stopwatchinrichting die via lichtborden de verplaatsingssnelheid van de skiërs weergeeft.
De activiteitenzone bevindt zich in de nabijheid van de blauwe piste van Bellevue in het skigebied van Super-Châtel / Chalet Neuf en heeft tot doel de liefhebbers van elk type glijsport te wijzen op de belangrijkheid van de snelheid, de beheersing ervan en de impact tijdens ongelukken.

Avondskiën


Glijplezier in de maneschijn !
Trefpunt: donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur op de verlichte en met muziek opgeluisterde piste van het Linga stadion.
Mis deze originele, gezellige en gratis evenementen vooral niet!

Internet op de skipistes!

Om gratis internet aan onze gasten te kunnen faciliteren, hebben we op 4 punten in Châtel voor gratis Wifi gezorgd. Vanaf nu kunnen de Plaine-Dranse, Pierre-Longe, Pré-la-Joux en Vonnes tot 2000 mensen tegelijkertijd verbinden.

Vanaf nu is het dus geen probleem om jullie skipassen te activeren of om contact te zoeken via de verschillende social-media netwerken om zo contact te hebben met je vakantie genoten.
Hoe het werkt ? Dat is vrij simpel.
Nadat je de wifi ‘Skieur_Châtel’ hebt ontvangen, opent zich er een venster op je apparaat om je te kunnen identificeren, waarna verschillende keuzes zich aanbieden: een verbinding via e-mail of een verbinding naar verschillende social-media platforms (Facebook, Twitter, Instagram…)
Wanneer je bent verbonden, je hebt twee uur gratis toegang tot het internet (herbruikbaar).
Uitbreiding van het netwerk naar de secties Linga, des Combes en Super Châtel wordt verwacht voor het seizoen 2017-2018.

 

DVA Park (Lawinepieper)

Ontdek het DVA park dat geïnstalleerd is in de sector van Super-Châtel in de nabijheid van de La Chanterelle piste!
Deze door het reddingspersoneel van de pistes georganiseerde workshop laat je op ludieke wijze en via demonstraties zien hoe je een DVA (lawinepieper) kunt gebruiken. Je kunt hier tevens je eigen uitrusting testen. Deze ruimte is vrij toegankelijk. Neem, voor uitleg of een
demonstratie, contact op met de pistedienst via +33 (0)4 50 73 35 99 om een afspraak te maken met het pistepersoneel.

Ski Lockers

Kies voor eenvoudig skiplezier !

Het is nu overbodig je ski-uitrusting en die van het hele gezin iedere dag te verslepen!
Het exploitatiebedrijf van de skiliften biedt verwarmde ski lockers aan voor je complete uitrusting. Deze bevinden zich bij de aankomst van de kabelbaan van Super-Châtel evenals bij het vertrek van de verbinding tussen de skigebieden, op de site van Vonnes.

Tarieven:
Super-Châtel
- ski locker voor 3 paar ski's: €43 per week*
- ski locker voor 5 paar ski's: €53 per week*
*: van zaterday 15u t/m zaterdag 10u.

Vonnes:
- € 11 voor een nacht
- €55 voor 6 nachten

Te koop online www.myskicase.com  of
rechtstreeks in het kassa van Vonnes.

Een handelspand van 50€ wordt u gevraagd in garanderen een huren.
Alle tarieven download hiernaast.


Inlinchtingen: 33(0)450 73 34 24.